Aktuellt

Medlemsbrev från Föreningen för Kvinnors Historia FFKH 6 juni 2020

Bästa medlem.

Som framgår på föreningens hemsida så har vårens aktiviteter efter årsmötet den 11 mars inställts p.g.a. Coronaläget. Den nya styrelsen har nu träffats på nätet via Zoom och diskuterat läget. Vi beslöt att göra en preliminär plan för höstens aktiviteter. Två evenemang kan bli aktuella. Ellinor Skagegård skulle ha talat om sin bok ”För dig skall musiken bara vara ett smycke” den 22 april, den handlar om Fanny Mendelssohn. Hon återkommer till hösten om möjligheter ges att träffas. Anna Carlsson Nordqvist, som arbetat på Uppsala stadsteater sedan 1980 är också vidtalad att komma och prata utifrån sina erfarenheter från teaterarabetet. Senast spelade hon med i pjäsen ”3 vintrar” spelåret 2019/2020. Föreningen undersöker också möjligheterna till digitala möten.

Vi har också fått ett mindre projekt bidrag från Uppsala kommun för vad vi kallar ”Uppsalakartan” efter modell av DEA, som är en sammanslutning av kvinnor som arbetar för att bevara det kvinnliga kulturarvet, Tone Tingsgård håller i det arbetet. Tanken är att identifiera kända Uppsalakvinnor genom tiderna och placera dem på kartan även i bokstavlig mening. I det arbetet behöver vi hjälp av er alla. Känner ni till någon bemärkt kvinna som bott i er närhet eller träffat på i något sammanhang så tag gärna kontakt med Tone Tingsgård, som håller i projektet.

Föreningen återkommer med mer precis information om höstens program när det blir möjligt. Ha en skön sommar och var rädda om er hälsa.

Sommarhälsningar från Vera Segraeus, ordförande

Related Images: