Vårens planer

Träffen den  24 januari samlade Då samtalade vi om ”åldrande”. intresset var stort, 35-40 personer i publiken. Se bilderna!

Vi har länge talat om att ha ett visst samarbete mellan vår förening och Uppsala kvinnliga Akademiska förening UKAF.  Nubjuder UKAF in Barbro Westerholm den 14 februari  kl 18.30 till Träffpunkten på  Storgatan. De ser gärna att vi deltar, men vill veta i förväg hur många som kommer för att kunna planera inköp osv. Det är helt kostnadsfritt, men vin och ost kostar som hos oss. Anmälan sker till Tone Tingsgård mail tone.tingsgard@telia.com senast 6 februari.

Vårt årsmöte äger rum den 21 mars på Salagatan 18B kl 18.Vid det mötet kommer Cristina Wahlström och Maria Wold att presentera den s.k. ”Kvinnokartan” där bemärkta kvinnor som bott och levt i Uppsala presenteras och placeras på kartan digitalt. Det är ett projekt som vi arbetat med i föreningen under en tid. Nu kan vi äntligen se resultatet och det är spännande. Vi kommer också senare under våren att ordna promenader i stan utifrån kartan. Planerat datum är den 16maj. Vi återkommer om tid och plats.

Den 18/4 kommer Synnöve Sundell Bergman att presentera sin bok Ta mig från detta helvete, som handlar om hennes morfars syster. Hon blev tvångsintagen på Ulleråker i 45 år för att en skandal i hennes hemort skulle döljas.

Jag vill också gärna påminna er att betala årsavgiften på 250kr, skriv ”medlemsavgift” på talongen samt namn och adress, gärna e-post-adress om du har det.  Bankgiro se sidfoten.

Vera Segreaus, ordförande

Related Images: